Kenyataan Akhbar

Majlis Penyerahan Zakat EXIM Bank Di Masjid Al Syakirin, Ppr Gombak, Selangor

20 Mei 2016

SELANGOR, Jumaat (20 Mei 2016) – Export-Import Bank of Malaysia Berhad (EXIM Bank) hari ini menyerahkan sumbangan wang zakat kepada penduduk kawasan PPR Gombak, Selangor.

Majlis ini telah dijayakan oleh Y.Brs. Puan Norzilah Mohammed, Presiden / Ketua Pegawai Eksekutif EXIM Bank. Sumbangan zakat berjumlah RM44,800 telah diagihkan kepada 60 golongan asnaf fakir miskin yang terdiri daripada anak yatim, pelajar miskin, warga emas serta orang kelainan upaya. Cek replika telah disampaikan kepada wakil nazir Masjid Al Syakirin Gombak, Dr. Saupi Bin Man.

Majlis seumpama ini adalah merupakan acara tahunan bagi EXIM Bank. Sumbangan sebanyak RM260,000 telahpun diagihkan kepada lebih 300 asnaf fakir miskin di sekitar Sabah dan Kuala Lumpur tahun lepas.

Menerusi sumbangan ini diharapkan dapat menerap serta mewujudkan budaya saling bantu-membantu dikalangan masyarakat. EXIM Bank sebagai sebuah syarikat korporat akan terus menyalurkan bantuan kepada golongan yang memerlukan menerusi program-program tanggungjawab sosial korporat.

  • line-element
    Kenyataan Akhbar Lain

RM300 Million Channelled Through JanaNiaga Set To Aid Cashflow-Strapped Two Million SMEs

EXIM Bank Malaysia Announces The Appointment of Dato’ Feizal Mustapha As Its New Chairman

EXIM Bank Malaysia Set To Aid COVID-19 Affected Clients

Ikut kami

Laman web ini responsif mudah alih dan terbaik dilihat dalam Google Chrome dan Safari.

Maklumat Terkini

Kisah Kejayaan

Takaful & Insurans Kredit